Трети ден продължава издирването на младия мъж, който изчезна в Стара планина. Той е в неизвестност от вечерта на 5-ти май, съобщава Нова телевизия. 

Последната вест от него е снимка на водопад до Карлово, която изпратил на своя приятелка. Какви следи е оставил и какви са версиите за изчезването му?

Сигналът за изчезналия младеж подали родителите му. Петър Лухов е в неизвестност от вторник. Същата вечер около 19.15  запоследно е бил засечен от  видеокамерите на ВЕЦ „Васил Левски“  до водопада Сучурум.

„Локализирали са, че момчето се качва, отива към водопада и оттам нататък вече...прегледахме записите дали не се връща в следващите часове, но не.

В един промеждутък от около 20 минути не е имало хора на моста. Ако някой беше видял, че човек скача във водата щеше да извика за помощ“, обяснява Иван Видолов- началник на ВЕЦ“Васил Левски“- Карлово.

На водопада Петър прави и последната си снимка, която изпраща до своята приятелка. По-късно полицаите откриват телефона му  и разбират, че допоследно двамата са си изпращали съобщения.

„На моста намерихме зелена раница, в която е дрехата му- тъмно червена на цвят, с която е бил облечен през деня, бяла тениска, телефона на лицето, дебитна карта, лична карта и портфейл“, казва началникът на РПУ- Карлово гл.инспектор Сълко Литов.

Същия  ден преди обед Петър е бил със свои приятели на разходка в планината. Там младежите пили алкохол, после тръгнали към града. Всички се отправили направо към Карлово, а Петър поел по странична пътека към водопада.

„Една от версиите е, че може би поради нещастен случай, някакъв инцидент момчето е попаднало в коритото на Стара река“, добавя гл.инспектор Литов.

Същия ден течението на  водопада е било изключително буйно, а нивото на реката драстично повишено зарада падналите валежи в района.

„Там вътре особено има едно завъртащо място, трудна работа, особено сега при това положениe, ако евенутално е паднал вътре. Дълбоко е, някъде към 3 метра“, обяснява Вангел Белов.

По обед заедно с полицията в издирването се включиха и двама водолази със специална екипировка. Те обходиха периметър от 12 километра. Щателно претърсиха всички вирове по течението на Стара река от водопада до вливането й в река Стряма. Но не рискуваха да влязат в сърцето на водопада.

„В него е опасно да се пуснат водолази. Нашата преценка е, че ако е имало нещо, то ще излезе, тъй като водовъртежа е голям, буйна е самата река. Все пак ние трябва да щадим и живота на нашите пожарникари“, каза комисар Георги Мангараков- дирекотр на „Противопожарна служба“- Пловдив.

Близките на Петър са в шок. „Дано го намерим момчето. Да е живо и здраво само. Това се молим“, казва Иванка Генова. Негови приятели също се включиха в издирването му.