Жп мостът на бул. “Марица-юг” в Пловдив съсече ремаркето на камион и по чудо не премаза учебен автомобил.
Инцидентът стана около 17 часа вчера, когато товарният мерцедес на фирма “Родопея” се опита да мине под жп съоръжението, пише местен вестник. Камионът се оказа по-висок от 3,5 метра и бетонният мост отсече като с бръснарско ножче горната част на ремаркето. От удара то рухна върху учебния мерцедес. На пътя се разпиляха празни касетки и по чудо никой не пострада. Инцидентът обаче предизвика невиждано задръстване в района. Затруднено бе движението между моста на ВИХВП, бул. “Копривщица”, бул. “Васил Априлов” и Гребната база.

Разминавахме се под моста с камиона, когато чух страшен трясък. После капакът на ремаркето и товарът му се изсипаха върху нас, разказа инструкторът Мехмед Мюмюн от фирма “Ауто Кристи”. Вчера мъжът успокояваше курсистката, която била зад волана и изпаднала в шок от случилото се. Изплашен бе и шофьорът на камиона Светослав Еков.

Целият град е затворен. В този трафик няма откъде да изляза. Това беше единствената възможност за измъкване, разказа шофьорът на “Родопея”, който тръгнал да се прибира към Смолян. Той обаче не съобразил, че камионът му е извънгабаритен и не може да се провре под моста.

Не познавам това място и накрая се оказах заклещен, каза Еков. Районът на инцидента бе отцепен. Фирмата трябваше да претовари касетките и да изтегли камина си. На място бяха изпратени служители на КАТ да въведат ред в движението. Автомобилите пъплеха на полусъединител, а изнервени шофьори се чудеха откъде да минат, за да се приберат.

Част от бул. “Копривщица” е затворен заради ВиК ремонт. Движението блокира, когато затворят и двата прелеза за преминаването на влак. Заклещеният ТИР блокира и единствения изход в района. /БЛИЦ