Пореден вандалски акт на побой над млад човек на публично място заплашва да взриви Варна и да отприщи натрупаното напрежение след убийството на Стоян Балтов в Студентски град и нападението над 21-годишния студент Николай Василев в центъра на морския град. Новият побой е извършен с изключителна наглост и безцеремонност пред очите на хиляди посетители и охраната в Мол Варна.
Жертвата е Николай Галинов, който заедно с трима свои приятели влязъл в търговския център, за да отпразнуват заедно 22-ия му рожден ден. Беше около 19 часа, по време на церемонията за награждаването на спортист на годината за 2008 година на Варна. Двама яки около 35-годишни мъже, в явно нетрезво състояние и вид на мутри, се заядоха с един от приятелите ми и аз ги помолих да се успокоят. Те обаче ме замъкнаха зад сцената и ме пребиха без видима причина, разказа момчето.

Никой от многобройните посетители не се намесил. Само шефът на охраната успял да грабне Николай от развилнелите се мутри и да го изведе от сградата, като с това предотвратил по-тежки последици за момчето. То не помни какво е станало, защото загубило съзнание, но приятелите му разказаха, че докато охранителят го влачел към изхода, побойниците се изреждали да го ритат. След това необезпоковани се качили на скъп тъмен спортен Мерцедес с две врати и отпрашили в неизвестна посока.

Камерите в мола са записали инцидента, побойниците и номера на колата, което веднага би отвело полицаите до извършителите. Пуснахме жалба в полицията, но все още обаче никой не е предприел нищо по случая, каза бащата на пребития Николай. Веднага след побоя той бил откаран в Бърза помощ, където лекарите установили комоцио, счупване на челюстта, носа и множество кръвонасядания по главата и тялото.

Близките на момчето се заканиха, че няма да оставят случая без последствия и настояват за издирването на биячите и за справедливото им наказание. Няма да позволим потулването на случая, както обикновено се случва. Няма да мълчим, защото повече така не може да се живее във вечен страх за децата ни, обявиха те, притеснени от ескалиралите през последните дни побои над млади хора в морския град. /Днес плюс