53-годишният съпруг на Димитричка Илиева Тодорова от Добрич намерил съпругата си овъглена в двора на дома им в кв. "Рилци" в Добрич, съобщиха от ОД на МВР. Сигналът бил подаден от него в Първо РПУ около 11.24 ч. на 16 март.
От свои източници "Стандарт" научи, че добричлийката сама е сложила край на живота си, като се самозапалила на площадка пред входа на къщата си. Жената страдала от заболяване и това е причината да посегне така жестоко на живота си, твърдят отлично информирани. Димитричка е работила като главен счетоводител в областна дирекция "Инспекция по труда" в Добрич. Огнеборци предполагат, че тя се е заляла с леснозапалима течност. По случая се работи се в условията на досъдебно производство.
Местопроизшествието веднага било посетено от дежурна група на РПУ-то, дежурен екип от Пожарната, съдебен лекар и екип на Центъра за спешна медицинска помощ, които констатирали смъртта на 53-годишната жена. От полицията допълват, че при направените огледи не са констатирани улики за насилие, а трупът е изпратен в Съдебна медицина. /БЛИЦ