МВнР няма информация българският гражданин, пътувал на борда на катстрофиралия вчера в Амстердам турски самолет, да се е свързал с близките си. Това заяви за Агенция БЛИЦ говорителят на МВнР Драговест Горанов. По думите му все още не е ясно какво е състоянието на нашия сънародник.
В момента холандските власти изясняват състоянието на всички пътници и те не са много бързи в такива случаи, каза още Горанов. "След инцидента някои от пътниците са били невредими и  са си тръгнали за вкъщи. Други са по болниците в различно състояние и десетина души са загинали. Холандските власти трябва да изяснят състоянието на абсолютно всички, които са били в самолета и на един път да уведомят засегнатите страни", обясни говорителят на МВнР.
На въпрос ако българинът е жив, не е ли логично той да се свърже с близките си и по този начин и МВнР да бъде уведомено, Горанов отговори: "Това един тип логика, но ние сме различни хора. Може да е в болница, може да не се обажда и да се крие, всичко може вече".
Холандските власти са уведомили нашите служби, че има български гражданин на борда на самолета, без да уточняват нито пола, нито състоянието му, тъй като в момента се изяснява съдбата на всички пътници, каза още Драговест Горанов.  
Турският пътнически самолет Боинг-737-800 се разби вчера при кацане на летище Схипхол в Амстердам. Самолетът със 127 пътници и 7 души екипаж на борда е излетял в 8,22 часа от Истанбул. 10 души са загинали. /БЛИЦ