На 17.04.2009 г. около 20.40 ч. в с.Овощник, община Казанлък по ул."Розова долина" в посока юг се е движел мотопед "Баотиан", управляван от неправоспособния М.А. (19) от същото село, съобава МВР. При движение с несъобразена скорост , водачът изгубил управление над мотопеда и се ударил челно в насреща движещия се лек автомобил “Форд Ескорт”, управляван от Ж.И. (34) от с.Овощник.
В резултат на удара М.А. е получил охлузвания по главата над ляво ухо, ляв крак и комоцио. Откаран е във ФСМП, където е отказал хоспитализация. Оказана му е амбулаторна медицинска помощ.
При извършената проверка, техническото средство е отчело наличие на алкохол в кръвта на М.А. с концентрация 3.08 промила. Задържан е за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство. Не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача на лекия автомобил. 


Същата вечер около 20.30 ч. на бул. “23 пехотен шипченски полк” в Казанлък полицейски екип на РПУ е заловил С.Х. (58) от Казанлък да управлява нерегистриран мотопед “Бабета” след употреба на алкохол с концентрация в кръвта 2,47 промила. Задържан е за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство. 

На 18.04.2009 г. около 0.30 ч. по път ІІ-56 от КПП Гердеме към Павел баня се е движел лек автомобил “Форд Ескорт”, управляван от неправоспособния К.А. ( 20) от с. Горно Сaхране, общ. Павел баня. На 1 км преди Павел баня при движение с несъобразена с пътните условия скорост (по мокра пътна настилка) водачът изгубил управление над автомобила, който излязъл извън пътното платно и се ударил челно в бетонна шахта. В резултат на удара, возещият се на предна дясна седалка 23-годишен мъж от Горно Сахране е получил фрактура на шиен прешлен и е настанен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, с опасност за живота. Возещият се на задната седалка 30-годишен мъж от същото село е настанен в болницата с фрактура на лява раменна кост, без опасност за живота. /БЛИЦ