Мъж на средна възраст направи опит да се самозапали публично пред сградата на прокуратурата в Пловдив пред слисаните погледи на минувачи, съобщиха за БЛИЦ очевидци.
Мъжът излял върху себе си бензин от шишето, което носел, запалил факлата в ръката си и така останал приблизително 15 минути. Извиканите от граждани полицаи, сред които началникът на Съдебна охрана – Илия Ангелов, изтръгнали от ръцете му бутилката и факлата.
Неуспелият самоубиец се казва Апостол Сотиров и на предишните местни избори (2003 г.) е участвал  като кандидат за кмет на село Ягодово. За кампанията си е взел заем от 3200 лв. от заложна къща, а като залог, че ще върне парите, предоставил къщата си. Заемът бил за срок от 2 месеца, с лихва 700 лв. Сотиров просрочил втората вноска и дни след падежа отишъл с парите в заложната къща, но тогава разбрал, че къщата е обявена за продажба. Оттогава досега мъжът води съдебни дела, за да си върне имота, а преди десетина дни получил окончателното решение на съда, че трябва да напусне жилището. Апостол Сотиров е вдовец, има три деца.
Димана Тодорова, БЛИЦ