Взривове на територията на склад в Завод 3 на военния завод „Арсенал” в Казанлък са с станали днес в 14 часа. Няма постарадали хора, съобщи МВР.

Вероятната причина за инцидента е мълния, паднала по време на проливен дъжд, преминал над региона. Тя е причинила пожар, който вече е потушен.
Екипите на „Гражданска защита” са извън завода, но вътре има автомобили на пожарната в Казанлък, на вътрешноведомствената противопожарна служба, както и на аварийно-химическата команда.


Според МВР в склада, където е станал взрива, са съхранявани гранати. По това време цехът е бил затворен и в района не е имало хора. Не са застрашени намиращите се в близост населени места – селата Бузвград и Розово, както и Казанлък.
Районът е отцепен и се създава временна организация на движението. Временно е спряно движението по направления Бузовград - Розово и Казанлък- Бузовград, независимо, че по данни на ръководството и специалисти на “Арсенал”, на този етап няма опасност за гражданите. 
Няма замърсяване на въздуха към момента.
Взривовете стреснаха жителите на Казанлък в ранния следобяд. Те се чуваха от източната част на завод "Арсенал".

От  Бърза помощ информира, че не поискано съдействие от тях, защото днес е почивен ден и в завода няма служители на работа.

В най-големия оръжеен завод на Балканите стана инцидент само преди няколко месеца. На 16 ноември 2007 г. 53-годишната Сание Ахмедова от с. Ясеново получи около 60 процента изгаряния по лицето и тялото при производствен инцидент в завода. Пострадалата е почиствала инструментите със спиртно-воден разтвор. Предполагаемата причина е, че тя е изпуснала детайл във ваната и течността се е възпламенила. На 9 октомври 2007 г. при взрив в завод 3 на оръжейното дружество Арсенал в Казанлък загина 48-годишният работник Атанас Атанасов. Той се намирал до центрофуга за смес на суровина за производство на барут, когато е станала злополуката. /БЛИЦ