Простреляният 40-годишен Емил Дамянов е приет със седем отнестрелни рани в "Пирогов". В момента е в общо тежко състоние, стабилизиран, няма пряка опасност за живота му, заяви началникът на приемното отделение д-р Антоний Филипов.
Входно-изходни са нараняванията в лявото и дясното бедро и в корема, един куршум е пронизал белия дроб, далака и черния дроб и е заседнал в тялото му.
След като е бил опериран, пациентът е настанен в Четвърта хирургия.
При огнестренлите наранявания усложненията обикновено настъпват до третия-четвъртия ден, подчерта още  д-р Филипов. 
Мъжът беше прострелян в столичния кв. „Обеля” малко след 22.30 часа снощи. Инцидентът е станал в блок 121 на първия етаж. Нападателят му го е причакал във входа и е изпразнил срещу него цял пълнител.  Това е станало след скандал и сбиване на входа на блока. Нападателят не е бил маскиран и по първоначална информация за Дамянов е бил непознат.  Жертвата е простреляна с осем куршума в областта на гърдите и краката. Според първоначалните данни, съдейки по гилзите, вероятно оръжието на престъплението е пистолет Макаров. Простреляният е успял да изтръгне оръжието от ръцете на нападателя, но не успял да го задържи.
Нападателят, чиято самоличност засега е неизвестна, е успял да избяга. Дамянов е успял да се добере до жилището си, където била приятелката му, с която живеел на семейни начала. Тя подала сигнала до Бърза помощ и полицията.  Причините за стрелбата за момента не са ясни, но не става въпрос за битов скандал. 
Емил Дамянов бе мишена и през октомври 2006 година, когато мощна бомба избухна в блок 121 на столичния жк "Обеля". Експлозивът бе поставен пред апартамента му във вход Д на блока. Тогава бе оповестено, че той е наркодилър. В момента на експлозията мъжът бе в жилището си. Съседи на Дамянов потвърдиха, че той продавал наркотици на тийнейджъри и многократно е засичан да кара скъпи автомобили. От експлозията бяха изпочупени много прозорци на апартаменти от блока и нанесени сериозни материални щети на сградата. При инцидента тогава нямаше пострадали. След направения оглед от експертите на ДОТИ се оказало, че бомбата е била с около 200 грама тротилов еквивалент. Тогава бе обявено, че  Емил Дамянов е бил регистриран в полицията за множество криминални деяния, сред които изнудване, изнасилване, нанасяне на средна телесна повреда, продажба на наркотици и незаконно притежание на наркотици. /БЛИЦ