Общинският съветник от Правец Петър Петров е загиналият при нелепа катастрофа, след като ремарке с дървени трупи премазало колата му, за която катастрофа Агенция БЛИЦ първа съобщи. За смъртта на колегата си потвърди за Агенция БЛИЦ Румен Гунински, който е също общински съветник в Правец, издигнат от квотата на БСП. Инцидентът е станал вчера около 18.30 часа на пътя между село Гложене и махала Асен, община Тетевен, съобщиха днес от полицията.
Ремарке, натоварено с трупи, помете лек автомобил "Тойота Корола Версо" в пътния участък между тетевенското с. Гложене и близката махала Асен в четвъртък около 18,30 ч., предаде кореспондентът на БЛИЦ. От удара 31-годишният шофьор на японското автовозило загина на място.
Според МВР-Ловеч преди трагедията ремаркето се откачило от камион "МАЗ 53371" с водач 38-годишният П.Ц. от луковитското с. Торос. На десен завой ремаркето се откъснало от влекача, навлязло в лентата за насрещно движение и се врязало в тойотата. От сблъсъка дървесината от ремаркето се натъркаляла по шосето.
По случая е образувано дознание. Водачът на "МАЗ"-а бил изпробван с "Алкомер 931", уредът обаче не открил алкохол. Петър Петров е от квотата на БСП и има малка дъщеря на 3-годишна възраст. Семейството му се занимава с аптекарски бизнес, като има няколко аптеки в района. / БЛИЦ