Бой между четирима роми окървави коритото на река Луда Мара. Очевидец на кървавото меле станал известен петрички планинар, който членува в клуба по Пешеходен туризъм към ТД“Калабак“, пише Struma.bg.


Боят станал в близост до затворено заведение, което преди години се стопанисваше от сърбин, впоследствие обвинен, че е въртял „финансова пирамида„ на територията на Петрич и общината. Сградата се намира на метри под моста на разклона за черквата „Св.Богородица“ в Петрич.

Според дългогодишния планинар, който станал очевидец на инцидента, от кола слезли двама роми, които пресрещнали други двама, които в този момент се движели по тротоара на улица „Тома Митов“, след което започнало и истинското меле. Единият ром, който побягнал от нападателите си от спрялата кола, се спуснал в коритото на близката река. Преди това обаче е бил смлян от юмруците на двамата слезли от колата. Неговият придружител също бил наложен с удари по главата и тялото. За да се отбранява той хвърлил по тях чантата си, от която изхвърчали личните му документи.

На боя станали свидетели и земеделците, които имат сергии със зеленчуци в близост, те подали сигнал на тел.122. Докато дойде обаче полицейски екип, четиримата побойници избягали от мястото на инцидента.