Както вече ви съобщихме, студент от 4 курс в строителния колеж в Благовещенск, Русия е устроил смъртоносна стрелба, при която има убити и ранени.

Очевидци разказват, че в момента, когато стрелецът и студент в учебното заведение - 19-годишният Д.И. Засорин влязъл в кабинет в Колежа по строителство, всички се скрили под бюрата, информират световните издания. 

Извънредно: Кървава стрелба и загинали в колеж в Русия ВИДЕО 18+

Един от учениците не се уплашил от стрелеца и се изправил, на което чул в отговор: "Ти да не си безсмъртен? Хайде да проверим". След това нападателят стрелял по младия мъж и той умрял на място. Тогава стрелецът излязъл от аудиторията и открил стрелба по всички, които видял. 

Стана ясно и че преподавателката е попитала младежа какво смята да прави, на което той отговорил „махай се оттук“ и насочил оръжието към класа. Педагожката се затичала към пазача, но той само разперил ръце. Тогава тя отишла в най-близкия магазин и се обадила на спешните служби. Тя искала да се върне в залата на колежа тъй като се страхувала, че стрелецът ще убие всички, но продавачите не я пуснали.

В това време другите студенти чули изстрелите. Те изтичали на улицата и извикали на помощ служители на полицията, които се намирали наблизо. Полицаите влезли в престрелка с нападателя. Малко по-късно той се е самоубил.На снимката: Самоубилият се стрелец

В тоалетната на колежа е намерена раница, в която е имало кутия с патрони. Предполага се, че стрелецът е стрелял с пушка, тип помпа "Уинчестър". До сградата на колежа с работещ двигател е останала да стои колата му в сребрист цвят.