Пламен Петков, 59-годишният заместник-началник на Шесто РУ в пловдивския кв. Столипиново, който загина при пътен инцидент вчера, се е прибирал от работа към родното си село Крумово.

Малко след табелата на излизане от Пловдив в близост до пътен възел Скобелева майка и Цариградско шосе, Петков е предприел маневра десен завой, загубил е контрол над лекия си автомобил "Фолксваген пасат", отклонил се в ляво, като блъснал в предпазната мантинела и се преобърнал извън пътното платно.

Водачът, който е починал, на място има 32- годишен стаж зад волана. Служители на сектор "Разследване престъпления по транспорта" на ОДМВР Пловдив ще изясняват причините за инцидента в хода на образуваното досъдебно производство. 

Както първо БЛИЦ съобщи, трагедията стана вчера привечер. Пламен Петков е заместник началник на Шесто РУ. В районното работи от неговото създаване през 1996г.

Реализирал е множество спецакции срещу наркоразпространението, битовата престъпност и опазването на обществения и социален мир в квартал „Столипиново“. Под негово ръководство са задържани и осъдени множество фигури от криминалния контингент. Колегите му го познават като отличен професионалист, веселяк и широко скроен човек и допълват, че с внезапната му кончина приключва житейския път на една легенда.

Петков е познавал абсолютно всички престъпници в Столипиново. Дълги години е работел по разкриване на деянията им. Бандитите толкова са свикнали с него, толкова много беседи е провел Петков с тях, че след черната вест за неочакваната му кончина и то в последния му работен ден, тъй като днес е трябвало да подаде молба за пенсиониране, много от тях ронят сълзи и оплакват загубата. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ