Опасно силен вятър в много райони на страната. Жълт код е в сила за 21 области у нас.  В столичният квартал Бояна дърво падна и скъса електрически кабели. Това предаде Канал 3.

Цяла нощ аварийни екипи на дирекция на "Аварийна помощ и превенция" към Столична община са разчиствали паднали клони на дървета в столицата след бурния вятър снощи, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
 
Премахнати са и клони, паднали на пътните платна. Екипите са се отзовали и на сигнали за срутени огради на новостроящи се сгради, като общо сигналите, на които е било реагирано, са 53.
 
Към момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути и без закъснение.
 
Заради бурята снощи са скъсани и кабели на електрозахранване, собственост на ЧЕЗ Разпределение в кв. Дружба 2. Аварийни екипи на електроразпределителното дружество работят за възстановяване на захранването.
 
От Столична община напомнят на гражданите да бъдат внимателни при придвижването си, да избягват маршрути под балкони и други места, на които има опасност от падащи предмети.
 
Строителните фирми трябва да обезопасят скелета и строителни огради на обектите си, а собствениците на обществени обекти да проверят за незакрепени предмети на тераси и прозорци.