„Опел” управляван от 20-годишен от Кнежа, е блъснал неправилно пресичащия пътното платно пешеходец – 51-годишен от същия град. Пострадалият е починал на място, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Инцидентът е станал на 9 октомври около 21:50 часа на улица „Димитър Бунански” в град Кнежа. Пристигналите за оглед на мястото на произшествието полицейски служители са извършили проверка за алкохол на водача на автомобила. Пробите са отрицателни. За изясняване на обстоятелствата около инцидента е образувано досъдебно производство.
Друг инцидент в Плевенско се размина без фатален край. Около 17 часа на кръстовище в село Българене водачът на лек автомобил „Ваз”, 33- годишен местен жител, отнел предимството на 10-годишна велосипедистка и предизвикал пътнотранспортно произшествие. Детето е леко ранено. Оказана му е лекарска помощ. С охлузни рани е настанено в болницата в град Левски за наблюдение. Няма опасност за живота му. Алкотест показал, че шофьорът на „Ваз”-а не е употребил алкохол. Пробите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.
Георги Стоянов, БЛИЦ