Още един човек е пострадал при стрелбата в столичния квартал "Надежда", съобщиха от пресцентъра на МВР.
След обяд във ВМА се явил 49-годишният Т.А. с рана от куршум в челюстта. Т.А е информирал, че е пострадал при сутрешната стрелба в столичния квартал “Надежда”. Първоначално той не е търсил медицинска помощ, но по разпореждане на Христо Върбанов-Папата., за който е работил и срещу който е била насочена стрелбата, се явил в болницата.

Припомняме, че при стрелба от преминаваща кола в ж.к. "Надежда-6" простреляха вуйчото на Азис 57-годишният Христо Върбанов-Папата и 32-годишната Гинка Петрова, приятелка на сина му. И двамата са без опасност за живота. Жена, която случайно е преминавала през мястото на инцидента, е била улучена в гърба при безразборната стрелба.  Тя е откарана от свои познати с частен автомобил във ВМА за оказване на медицинска помощ. 

По-сериозно е пострадала жената - простреляна е в ръката, мъжът е с одраскване по главата. Двамата са криминално проявени. Тя е регистрирана за кражби, а той - за заплаха за убийство, телесни повреди, хулиганство и самоуправство. По сведения на пострадалите, те изчаквали в колата пристигането на адвоката им за да влязат по работа в намиращия се наблизо офис на транспортна фирма, когато от преминаващ автомобил започнала безразборна стрелба.  Стрелецът е бил с тъмна кола. Криминалистите продължават да работят по изясняване на инцидента.

Христо Върбанов е от рода на Кардарашите в Костинброд и е вуйчо на популярната фолкзвезда Азис. Това не е първото покушение срещу него.  На 13 февруари 2007 година Върбанов пак бе прострелян, но в столичния кв. "Обеля" пред блок 221. Тогава той разговарял със жена в личното си Ауди, когато от преминаващ автомобил е стреляно по него. Тогава той бе улучен в главата и гръдния кош. Една от версиите за покушението през 2007 година бе, че Папата щял да свидетелства в съда, че поръчител на убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева е военният прокурор Николай Колев.  
Папата е  работил с Иво Карамански. Върбанов е бил задържан за трафик на жени, търговия с оръжие и наркоразпространение. Освен това се е занимавал и с фалшиви фактури и злато. Той е член на Върховното мешере -съдът на ромите. Членува в ромската фондация "Бахтало Дром" с интереси в здравеопазването и културата. 

Вторият атентат срещу Христо Върбанов потвърждава факта, че по него стрелят аматьори, коментира пред БЛИЦ поредното покушение срещу Папата лидерът на Евророма Цветелин Кънчев. Той призова МВР да разкрие стрелците. В МВР много добре знаят хората, които са стреляли по него, допълни Кънчев. На въпрос дали това покушение има нещо общо  с  пререкания в мешерето, Цветелин Кънчев заяви: "Не бъркайте мешерето". /БЛИЦ