Полицията в Плевен издирва водач на автовоз, с румънска регистрация, предизвикал автопроизшествие и напуснал мястото на катастрофата.
Инцидентът е станал вчера на първокласен път Русе – Плевен, съобщават днес от МВР-Плевен. Около 19:30 часа при движение към град Плевен шофьорът на румънския автовоз не е пропуснал изпреварващия го лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 24-годишен словенец и от своя страна предприел изпреварване на товарен „Щаер”. Автовозът е ударил последователно и двата автомобила. Товарната кола, управлявана от 39 годишен от село Самораново, област Кюстендил, се е завъртяла, напуснала е пътното платно и се е блъснала в предпазна ограда. В нея се е ударил словенският автомобил. При катастрофата е пострадал возещият се на предната седалка в „Щаер”-а 47 годишен българин от Велинград. С охлузни рани е настанен в Плевенската болница. Оказана му е лекарска помощ и по-късно е освободен.
Пристигналите на мястото на пътното произшествие автоконтрольори от Пордим и група „Престъпление по пътищата” при ОД на МВР в Плевен са изпробвали за алкохол двамата водачи - българският и словенският. Пробите им са отрицателни. При инцидента са нанесени материални щети по автомобилите. Румънският шофьор на автовоза, предизвикал катастрофата, е обявен за издирване. Уведомени са граничните служби. По случая е образувано досъдебно производство.
Георги Стоянов, БЛИЦ