Преди броени минути настъпи поредният инцидент между два автомобила. Катастрофата възникна на бургаския булевард „Демокрация”, непосредствено пред блок 61, зад хотел "Космос". 
Репортер на Флагман.бг видял, че автомобил, който спря на пешеходна пътека, за да пропусне пешеходец, беше ударен от друг в задната част. Няма пострадали пешеходци, а шофьорите на двата автомобила се разбраха помежду си, след като констатираха, че няма нанесени сериозни материални щети.

Припомняме, че подобни инциденти зачестиха в последните месеци. Причина за тях обикновено е неспазване на дистанция и/или моментна разсеяност от страна на шофьора, който управлява задния автомобил.

При подобен инцидент, през месец април, на същото място (но от другата страна на пътя) зелена "Ланчия" и червен "Форд" се сблъскаха на зебра. При инцидента нямаше пострадали и бяха нанесени само материални щети, но този тип катастрофи са опасни, както за пешеходците, които пресичат, така и за шофьорите на автомобилите.

При по-висока скорост има опасност да се получи така нареченият „камшичен удар”, който може да доведе до травми на врата на шофьора. Високата скорост може да стане и причина за това предният автомобил да бъде избутан върху зебрата, блъскайки пешеходци.