Причина за катастрофата в Лом, при която 33-годишен мъж загина, а осем други пострадаха, след като ТИР се удари в къща, е голяма дупка на пътя, появила се при слягане на настилката, съобщава БТА. ТИР-ът се заби в къща в ромския квартал на Лом "Младеново" в неделя.
След като преминал през дупката на пътя, камионът загубил баланса си, станал неуправляем и прегазил компания от повече от десет души, събрали се в двора на къща до шосето.

Кметът на Лом Пенка Пенкова съобщи, че общината ще подпомогне финансово семейството на загиналия млад мъж, ще поеме разходите по погребението и по ремонта на ударената от камиона къща.

Заради тежката катастрофа Общинският съвет в Лом ще се събере на извънредна сесия в първия работен ден след дългата почивка, съобщи Пенкова. На заседанието ще бъдат обсъдени мерки за обезопасяване на шосето през квартал "Младеново", което е входът на Лом от София и Монтана и пътят е много разбит.

Пенкова заяви, че ще покани на заседанието всички депутати от региона да чуят проблемите на Лом и ще иска среща с премиера Бойко Борисов, на която ще настоява за отпускане на средства за спешен ремонт на пътя през Лом.

Кметът на крайдунавския град нарече състоянието на пътя "ужасно". Тя припомни, че преди четири месеца е започнал ремонт на международния път Е-79 в района на град Димово, заради който повечето ТИР-ове от София за моста при Видин-Калафат преминават през Лом.

Те пресичат града по цялата му дължина, като на две места в кварталите "Младеново" и "Боруна" има активни свлачища и тежките машини бързо разрушават пътя.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ЗА КАТАСТРОФАТА С ТИР В ЛОМ!