Пловдивската полиция е открила кой е възрастния мъж, с когото са се гаврили охранителите от частната фирма „СОТ-Даикс“ ООД Пловдив, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Клошарят, за когото има съмнения че е с психически отклонения, ще даде показания за скандалния случай. Очаква се по-късно днес официално изявление от полицията.

БЛИЦ припомня, че видеоклип с гаврата първо бе качен в сайта clip4e.com. Записът е с продължителност 2.43 минути и на него се вижда как двама мъже, облечени с униформи с фирмен надпис „Даикс“, нареждат на възрастен мъж да си свали панталоните, слагат му пиратка в задните части и я палят със запалка. Гаврата е заснета с мобилен телефон. Разпитват се трима служители на охранителната фирма – на 27, 30 и 32 години. Районна прокуратура образува досъдебно производство срещу единия от тях. Инициаторът на изстъплението може да лежи в затвора за гаврата до 5 години. До 8 август трябва да приключи и проверката, разпоредена от прокуратурата, на дейността на охранителната фирма „СОТ ДАИКС” ООД - Пловдив. /БЛИЦ