Откриха детето, изчезнало в реката край Дюлино, каза Камен Попов, директор на “Гражданска защита” във Варна. Водолазите на “Гражданска защита” в морската столица са извадили от река Двойница тялото на детето, което при бурята на 20 февруари бе завлечено от придошлите води заедно с баба си, съобщи Дарик радио.
По думи на Попов, трупът е бил открит на 4 км. от мястото, където се е преобърнала каруцата. Той допълни, че тялото е било затлачено в кал и тиня, но тъй като снегът в района вече се е разтопил, това е улеснило екипите, които са провеждали търсенето.

Издирването продължи повече от месец, след като заедно с внучето си, семейство пресичало с каруца бурната река край Дюлино. Водата ги завлякла, като единствено възрастният мъж успя да се спаси.

56-годишната Филка и 5-годишният й внук Радослав изчезнаха на 20 февруари. До инцидента се стигна след като двамата възрастни и детето се опитали да пресекат с каруца реката до село Дюлино, община Бяла. Водата обаче ги повлякла. При инцидента успя да се спаси единствено мъжът заедно с коня, теглил каруцата. /БЛИЦ