След двете земетресения в София са получени сигнали от граждани за евентуални поражения на територията на столицата. Две комисии на Териториална дирекция на МИС в София извършиха оглед и оценка на щети на жилищни и обществени сгради, има констатирани пукнатини на сгради, паднали комини, съобщиха от Гражданска защита.
На бул. ”Вапцаров” № 30 в коридора на 8-мия етаж на жилищен блок са установени видими деформации (пукнатини).
Пукнатина между стара и нова постройка и деформации по носещи колони на тераса на ул. „Чавдар Войвода” № 3 в район „Средец” е установила проверка на експертите. Опасно наклонен е 8-метров бор.
Граждани са подали сигнал за напукана мазилка на кооперация на бул. „Патриарх Евтимий” № 62. Експерти на МИС са установили, че напукванията не са вследствие на земетресението, а от старост на сградата.
На ул. „Иван Йосифов” № 27 в ж.к. „Фондови жилища”, район „Сердика”, е паднал комин. Частично разрушени или паднали комини има на още 7 жилищни кооперации в жилищния комплекс.
Констатирани са пукнатини по къща на ул. „Граф Игнатиев” № 14. Изяснено е, че от БКС „Средец” АД е изпратено писмо, с което са уведомени собствениците, че сградата е опасна за обитаване.
На ул. „Граф Игнатиев ” № 27 е паднала мазилка от жилищна кооперация. Отчетена е увеличена пукнатина, съществувала преди трусовете, на ул. „У. Гладстон” № 51, етаж 2. Информацията е предадена на дежурния на район „Средец” за вземане на мерки по компетентност.
Установени са напуквания по стените, но без опасност за живущите, на 3- тия етаж на вх. А на ул. „Летовищна” № 3. Информацията е предадена на дежурния на район „Овча купел” за вземане на мерки по компетентност.
На ул. „Зелена ливада” № 7, етаж 4 е констатирано наличие на хоризонтални и вертикални пропуквания на 3-ти, 4-ти и 5-ти етаж. Няма опасност за живеещите. Информацията е предадена на дежурния на район „Овча купел” за вземане на мерки по компетентност.
На бул. „Скобелев” № 62, вх. Б, ап. 35 са напукани плочки в банята на жилищен дом.
Уведомен е дежурният на Столична община за предприемане на мерки по обезопасяване на засегнатите сгради.
Експерти от МИС са реагирали на сигнали на граждани от кварталите „Мусагеница”, бл. 96А и „Красна поляна”, бл. 31Б, вх. А, където не са констатирани поражения по сградите.
БЛИЦ припомня, че първото земетресение бе в 22,08 часа на 15 ноември тази година в София с магнитуд от 4-та степен по Рихтер. То бе последвано от 23 затихващи труса, като  на 16 ноември  в 07:05  по данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН, е регистриран един по силен с  магнитуд  3,5 по скалата на Рихтер, с епицентър центъра на столицата. /БЛИЦ