Екип ортопеди отрязаха двата крака на 85-годишната Гена Мицурска в ловешката болница в късния следобед днес. Пенсионерката стана жертва на глутница помияри до дома си в с. Лисец в събота сутринта. Операцията е предприета след изричното съгласие на родствениците на старицата, съобщи шефът на МБАЛ-Ловеч д-р Тихомир Бенев.
Припомняме, че Гена Мицурска отивала да си купи хляб, когато на улицата кучетата я атакували в гръб, първо двете по-дребни на ръст, а след това и по-едрите. Те я съборили на земята и вакханалията започнала. Млад мъж й се притекъл първи на помощ, но му прилошало при вида на кървищата. Тогава се втурнали и други местни селяни. По случая е образувано досъдебно производство. Към момента полицията отрича да знае чия собственост са песовете людоеди.
Според непотвърдена информация, четириногите касапи се подслоняват в къщата на 85-годишната Ц.Д. Няма обяснение за тяхното издивяване, тъй като самата Мицурска често им подхвърляла по залък хляб.
Според кмета на Лисец Пламен Върбановски днес две от кучетата са уловени и затворени в ловешкия приют. Другите успели да се укрият, издирването им обаче продължава и залавянето им е въпрос на броени часове.
Пак днес сред близо 900-те жители на Лисец е в ход кръводарителска акция за спасяването живота на Мицурска. От тях двама вече дали кръв. "Проблемът е, че не разполагаме с данни кой каква кръвна група е, та се налага да обикаляме по къщите и да питаме", добави кметът, който вече известява писмено съселяните си да очакват глоба до 150 лв., ако кучетата им бъдат мярнати да скиторят из селото.
Гергана Димитрова, БЛИЦ