Част от центъра на Бургас днес беше отцепен заради снаряд от Втората световна война, съобщи кореспондентът на БЛИЦ в морския град.
Бомбата беше изнеса от сапьори и извозена със специален камион, обезопасен с пясъчни чували. Снарядът беше открит в петък, от 26-годишен бургазлия, при лов на рапани. Вместо да съобщи в полицията обаче, младежът прибрал бомбата в дома си в Бургас на ул. “Фотинов” № 12.
Повече от пет часа продължи днес операцията по изваждането на снаряда. Говорителят на ОДП-Бургас Цветелина Рандева обясни, че водолазът се натъкнал на снаряда, докато ловял рапани около фарватера в Поморие. Младежът го качил на лодката си и го отнесъл на брега, където е установил, че е военен снаряд. Пренесъл бомбата от Поморие до Бургас, в градския транспорт, увита в парцали. Съобщил в полицията едва на следващия ден. Предполага се, че първоначално се е опитал да продаде снаряда на някое заведение като атракция. След появило се съмнение обаче, че снарядът не е обезвреден, решил да съобщи в полицията. В събота апартаментът е бил запечатан и поставен под охрана. /Марина Шиварова, БЛИЦ