Пожарникарите успяха да стигнат до мястото на огъня в сградата на Националната опера на столичната улица "Раковски". На мястото са осем пожарни коли и една линейка, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Огънят е пламнал от трафопост в приземния етаж на операта, под сцената. За БЛИЦ намиращи се в сградата по време на инцидента съобщиха, че са чули силен гръм. Това не е било първото запалване на това табло.

Първоначално пожарникарите имаха проблем с отварянето на кран за зареждане с вода. Освен това не можеха и да стигнат до горящия трафопост, тъй като в цялата сграда няма ток. В последствие е решено да бъде разбита вратата към проблемното помещение, за да се преборят с огъня. Според специалисти е имало токов удар, освен това свидетели съобщиха и за течове на вода в сградата. 

От Пожарната съобщиха за БЛИЦ, че огъня вече е овладян. Все още обаче сградата е задимена и в нея няма ток, което затруднява работата на пожарникарите. При инцидента няма пострадали.  През последните две години това е трети пожар в операта. През юни тази година горя сцената на балетната зала, а през 2006 година се бяха подпалили декори в двора. /БЛИЦ