Служители на сектор «Криминална полиция» при РУМВР-Пазарджик задържаха шофьор, прегазил с автомобила си младо момиче и напуснал местопрестъплението, съобщиха от МВР.
В събота /11 октомври/ около 22 часа стана тежка катастрофа на пътя Пазарджик-Пловдив. Водачът на лек автомобил «Опел Тигра» загубил контрол над автомобила, той напуснал пътното платно и се ударил в крайпътни дървета. Пристигналите на мястото полицаи и екипи на «Спешна помощ» открили в безпомощно състояние С.Н./29 г./ и Я.Т./29 г./, и двамата от панагюрското с.Попинци. Мъжете незабавно са транспортирани към болници. На около 50 метра от катастрофиралата кола, върху пътното платно било открито и тялото на 21-годишната Д.П. от същото село. При извършения щателен оглед на местопроизшествието органите на реда установили, че тялото на момичето е прегазено и влачено няколко метра от друг автомобил, неучаствал в пътния инцидент. Открити са и веществени доказателства в подкрепа на тази версия. Тялото е изпратено за съдебно-медицинска експертиза в «Съдебна медицина»-Пазарджик.
С разплитането на случая се заели служители на сектор «Криминална полиция». В рамките на две денонощия напрегната оперативно-издирвателна работа криминалистите успели да установят марката и модела на лекия автомобил, както и самоличността на водача му. Оказало се, че това е 19-годишния Л.Б. от пазарджишкото с.Черногорово. Освен, че не спрял да окаже помощ на пострадалата и да изчака органите на «Пътна полиция», водачът се укрил. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУМВР-Пазарджик, а срещу него е образувано дознание. Работата за изясняване на всички обстоятелства около случая продължава. /БЛИЦ