От опит за убийство на залятата с киселина в Атина Костадинка Кунева още докато е на легло в болницата, се страхуват колегите на нашата синдикалистка в Гърция, пише в. „Та Неа”. 44-годишната българка, която пострада тежко при покушението, била оставена в клиниката без никаква охрана и загрижените за нея се опитвали да й намерят бодигард, който да я пази от евентуално посегателство.
Колегите на Костадинка твърдят пред изданието, че никой не бил направил анализ на дрехите й от нощта на нападението, не била взета и проба от използваната киселина. Те успели да направят това сами и то малко преди дрехите й да бъдат изхвърлени.
Кунева е написала на бележка, че не желае да се поддава на политическия “флирт” на партийни формации, които се опитват да я включат в листите си за изборите за Европейски парламент през юни. “Заявявам, че няма да бъда кандидат на никоя партия за евроизборите”, пише в едната от бележките. В друга написала, че знае добре какво се случва извън болницата.
Тя вече даде показания за случилото се пред екип на воденото от гръцките власти следствие по случая.

Припомняме, че коалицията на гръцката радикална левица “Сириза” иска да сложи залятата с киселина в Атина Костадинка Кунева начело на листата си за евродепутати. Лично председателят на парламентарната им група Алексос Алаванос отправи предложението към българката. /БЛИЦ