Здрав и прав, 60-годишен мъж издъхна за броени часове днес в Петрич, независимо от "спешната" намеса на медиците от местната бърза помощ. Смъртта му буквално разяри съседи, роднини и близки, които останаха като гръмнати от черната вест.
"Та снощи Бойко си беше пред блока, пиеше си биричка спокойно, какво му направиха, какво се случи", започнаха разказа си пред Struma.com ужасени съседи на Бойко Кирилов от първия етаж на блок 1 на ул. "Кожух 45 в южния град.

"Тази сутрин около 05.00 часа на Бойко му прилошало. Близките му извикали Спешния център и почти 20 минути по-късно линейката се озовала на адреса. И тук се разиграва страшно комична ситуация, която ако не бе завършила така зле, щяхме да осмеем жестоко. С линейката, пристигнал екип от трима души, които се мотаели около пациента, гледали го и коментирали: Вирус е, малко се глези, сигурно му е паднало кръвното (но не го измерили) и така повече от половин час, после започнали да правят опити да го качат в линейката, но и тук ударили на "камък", не успели да го качат и се наложило да събудят съседите да помогнат", разказва един от тях, участвал в пренасянето на Бойко.

Линейката тръгнала от адреса в 06.20 часа, а малко след 7 часа пациентът, който се глезил, издъхнал. Жестока картина от българската реалност ,щом опрем до Спешните, коментират потресени хората, които къде през сълзи, къде силно ядосани, ни съобщиха: След спешната намеса на спешните утре в 11 часа погребваме Бойко, добавят потресените му съседи.