Два умишлени палежа са регистрирани тази нощ в Пловдив. Една от показно запалените входни врати на пловдивска кооперация е на жилището на директора на Многопрофилна болница „Пловдив“ доц. Георги Йорданов.
Пожарът е избухнал в полунощ. Засегнати са освен вратата на апартамента на лекаря, и вратите на съседни жилища. Доц. Йорданов е бил в дома си, когато е пламнал огъня. За щастие няма пострадали хора. Касае се за битов инцидент, който не е свързан с работата ми като болничен шеф, заяви лекарят. Освен директор на втората по големина болница в Пловдив, доцент Йорданов е и виден активист на БСП в града. Вероятно се е запалила електрическата инсталация, но чакам следствените органи да се произнесат за причината, коментира доц. Йорданов.

Малко преди 4 часа сутринта пак тази нощ е избухнал втори пожар в къща в друг жилищен район в Пловдив. Няма пострадали. Причината за този пожар е в процес на изясняване. Унищожени са 300 кв. метра покрив и покъщнина. Огънят са гасили пет противопожарни автомобила. Спасени са съседните жилищни сгради, които са на калкан.
Димана Тодорова, БЛИЦ