Софийският лекар д-р Иван Евстатиев Радивоев /56/ изчезнал от дома си през 2006 г. и майка му и брат му го обявяват в полицията за издирване. След два месеца майката е повикана в "Пирогов" да разпознае полуразложения труп на сина си. Погребват тялото в Бакърена фабрика, а 2 години по-късно на вратата на семейния апартамент в кв. "Сухата река", бл. 22, звъни жив и здрав погребаният.
Майката Анастасия, оглупяла от ужас и радост, промълвила: "Иване, защо се връщаш?", разказва "Нощен Труд".
Заблудата на лекарите дошла от това, че Иван е имал трета гърда, а трупът - също. Това е невероятно съвпадение, но факт и майката повярвала, че синът й е мъртъв. Трупът обаче ее бил без документи за самоличност и е трябвало да бъде направена ДНК-експертиза, за да се провери дали това наистина е Иван. Но откъде да знае възрастната жена и да настоява за такива доказателства?
Драмата не свършва тук. На 5 август Иван починал в дома на майка си вече наистина. Лекарят от "Бърза помощ" само констатирал смъртта. Той издал  документ за заварената смърт на Иван Евстатиев Радивоев, но навсякъде този човек се води мъртъв и и не може да бъде погребан.
Повече от два месеца вече трупът лежи в частна хладилна камера, наета от погребалната агенция "Хермес". Престоят за едно денонощие струва 18 лв. Парите се трупат, а възрастната Анастасия не може да плаща. Минавало й през ум да се измъкне от дебрите на бюрокрацията, като погребе сина си до другия човек, но по-често й се струвало, че тя самата ще свърши, преди да уреди вечното жилище на детето си. /БЛИЦ