Морето взе поредната си жертва за тази година. 17-годишен младеж се удави край Черноморец, съобщава "Флагман". Инцидентът е станал след 13:00 ч. днес. В РУ-Созопол е получено съобщение за това, че в морето край залива Вромос е изчезнал младежът.


Екипи от спасители започват издирвателни дейности, като след около 15-ина минути тялото му е намерено и извадено от водата.

Установено е, че момчето е от Старо село, обл. Сливен. То е било на плаж с приятелката си.  

В 13.03 часа днес в РУ-Созопол е получено съобщение за това, че в морето край залива Вромос край Черноморец, изчезнал 17-годишен младеж от Старо село, обл. Сливен, който плажувал заедно с приятелката си. След около 15 минути тялото на младежа е извадено от водата.

Трупът е изпратен за аутопсия в съдебна медицина към УМБАЛ-Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Днес отбелязваме Илинден по стар стил. Според поверията морето се "обръща" и взема най-много жертви като курбан за Св. Илия. Морето е изключително опасно не само днес, но от началото на сезона.

Миналата неделя, 26 юли, две деца станаха жертва на коварното вълнение. Спасителите умоляват всички плажуващи да се вслушват в съветите и указанията им, за да не се стигне до фатален край.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!