Пиян следовател е блъснал 3 коли във Варна, след което престъплението е покрито, съобщава сайтът nacionalistbg.com. Свидетел на инцидента е бил собственикът на изданието Димитър Кунев.
"По една случайност научихме за произшествие около 20,30 ч на 29 март на пресечката на бул. "Сливница" и ул. "Пирин", разказва Кунев. Веднага пристигнахме и видяхме 15 метра помляна метална ограда, на средата на платното смачкана самостойна броня и голямо количество стъкла и метални частици. Оказа се, че следователят Константин Михайлов е блъснал 3 коли, едната от които се беше качила чак на тротоара. Очевидец твърдеше, че шофираното от г-н Михайлов возило е пресичало неправилно и с неадекватно поведение на светофара. Нарушителят идва от ул. "Пирин" и с несъобразена скорост се включва в посока "Нептун" по бул. "Сливница", допълва той.

По думите на Димитър Кунев Константин Михайлов е пътувал заедно с 19-годишна спътничка, дъщеря на жената, с която живее на семейни начала, за да вземат от гарата тъщата. Но е блъснал своя колежка – прокурорка от Девненската районна прокуратура Виолета Радева. След това Константин Михайлов изчезва от произшествието, като неговата спътничка твърдеше, че тя е шофирала колата след произшествието. Но после следователят се връща и започва да дърпа от ръцете на блъснатата прокурорка своята регистрационна таблелка.

"Когато пристигнахме на мястото на катастрофата видяхме там Галина Бакалова – Директор на Окръжната следствена служба, Цветанка Гетова – районен прокурор, Радослав Лазаров – зам-административен ръководител на Варненска окръжна прокуратура, както и количество полицаи. След като добросъвестно заснехме последствията от неадекватното шофиране на следователя Михайлов и самия него, изведнъж ни в клин ни в ръкав млада прокурорка ме попита какъв съм аз. Представих се, отговорих, че съм собственик на е-вестник и че междувременно от в. "Труд" ме молят да снимам, защото живея най-близко", обяснява Кунев. "Веднага на висок тон Катя Петрова, която се представи за наблюдаващ прокурор, ми заповяда да изтрия снимките. Аз отговорих, че не преча на следствените действия, но госпожата беше непреклонна. Казах, че не знам как да изтрия снимките. Тогава зам-админът на Окръжната прокуратура с изкривена усмивка ми каза, че това е дигитален апарат. Тогава г-жа Петрова каза, да ги изтрия, а г-н Лазаров взе апарата и една по една унищожи всички снимки от местопроизшествието. Държах се съвсем възпитано и помолих зам-админа да не изтрива други снимки. В интерес на истината, той се справи със задачата", продължава разказа си журналистът. 
"Открих колата на следователя с промилите 1,9 на брой в съседна улица и я заснехме. Този кадър за щастие зам-административният ръководител на Варненския окръжен съд не успя да унищожи", посочва още Димитър Кунев.  /БЛИЦ