Пожари горяха в три жилища и складови помещения за един ден в Бургас. Инциденти станаха вчера, като днес от МВР уточняват, че някои от тях са умишлени.
Вчера около 13.30 ч. в Пето Районно управление на МВР Бургас е получено съобщение за палеж на частна къща, намираща се на ул. «Христо Смирненски» в с. Рудник. Констатирано е, че за времето от 15.30 ч. на 19.11.т.г. до 11.00 ч. на 20.11.т.г. в първи етаж на къщата, собственост на 33 годишен мъж, е възникнало запалване, като пожарът не се е разраснал / изгаснал е от самосебе си/. Частично са обгорели и опушени намиращите се в помещението кухненско обзавеждане, компютърна конфигурация и музикална уредба. При извършения оглед е иззета стопилка от пластмасова бутилка, съдържаща запалителна течност. Точната стойност на нанесените от инцидента щети са в процес на уточняване.
Също вчера около 14.30 ч. в Районно управление на МВР Средец е получено съобщение за горяща къща в с. Богданово, собственост на 63 годишен мъж от същото село. Пожарът е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Къщата е напълно изпепелена. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети е в процес на изясняване.
Пожар избухна и на междустълбищна площадка между 5 и 6 етажи на вх. 5 бл. 14 в бургаския комплекс «Славейков». Констатирано е, че предполагаемата причина за възникване на пожара е изхвърляне на незагасена цигара, която е предизвикала запалване на струпани стари балатуми и вехтории на площадката. От пожара е опушен коридора на 5,6,7 и 8 жилищни етажи и са изгорели струпаните стари дограми, оставени на междуетажните площадки. Пожарът е потушен от един противопожарен автомобил с петима огнеборци.
 Във връзка с възникналия през вчерашния следобед пожар в складово помещение край бургаския комплекс «Славейков» уточняват, че при инцидента почти напълно е изгорял склад за захарни изделия на фирма ЕТ «Тея - Тотка Стоянова», като в различна степен са засегнати, намиращите се в съседство : склад за електроуреди на фирма «Фютчър комерс» и склад за промишлени стоки. Окончателно огънят е потушен в 18.00 ч., като са участвали пет противопожарни автомобили на бургаската пожарна с 19 огнеборци, седем спасители с два аварийно спасителни автомобила от Дирекция «Гражданска защита» Бургас и служители от Дирекция «Обществен ред и сигурност» към Община Бургас. При извършените замервания на въздуха извън огнището на пожара не са констатирани вредни за здравето на хората емисии. /БЛИЦ