Огромен е фронтът на пожара, с който се борят огнеборците край бургаското село Изворище. Мобилизирана е цялата бургаска пожарна, а от половин час с огъня се бори и военен хеликоптер, който вече прави втори курс и изсипва тонове вода над пламъците, съобщава "Флагман".
Пожарникари прогнозираха, че хеликоптерът, който премиерът Бойко Борисов разпореди да се включи в гасенето, ще се справи с бедствието за два часа.Дали ще се случи - ще стане ясно съвсем скоро.В момента хората от Банево и Изворище са излезли от къщите си. По-младите се опитват да помогнат, а по-възрастните гледат къде да се евакуират. Пожарникари ги уверяват, че за тях няма опасност, но те превантивно търсят сигурно място.

„Хеликоптерът, който изпрати премиерът Бойко Борисов, вече е тук. Чуваме го, но баирът срещу терасите ни, продължава да гори”, коментират тревожно жители на Банево, които наблюдават кълбетата дим и огнените езици, пише burgasinfo.com .

Гасенето на пожара, който избухна днес в ранния слеодобед, и вдигна на крак  пожарникарите в Бургас, продължава вече няколко часа. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!