Два автомобила горяха в Дупница. Oт развилнелия се пожар са спасени други два, които са били паркирани наблизо. Това предаде струма.бг.


Огънят тръгнал от лек автомобил „Ауди А6”, паркиран до бл. 8 в жк “Пейо Яворов” в Дупница. Автомобилът е собственост на Петър Станкев, който живее в същия блок. Той превозва с микробус гастарбайтери до Англия.

Пожарът лумнал рано сутринта. Живеещи на първия етаж били събудени от гърмежи, предизвикани от горящите гуми на автомобила. Огънят се пренесъл и върху съседен автомобил, който също почти изгорял.

На място са пристигнали два пожарни автомобила, които са спасили от пламъците другите паркирани в близост автомобили. Те успели да извадят газовата бутилка от полуобгорелия автомобил. 

Живеещи в блока коментираха, че, ако бутилката бе избухнала, целият блок е щял да остане без стъкла, а жилищата на първите етажи и без стени.

Експертиза трябва да установи дали пожарът в аудито на Петър Станкев е умишлен, или късо съединение в инсталацията на автомобила е причина за огнения инцидент.