Няколко пожара горят по протежение на жп моста на „местността Мранчево“ край село карловското Дъбене в посока град Баня, научи БЛИЦ от свои източници. Няма яснота умишлени ли са палежите, в момента два екипа на пожарната в Карлово пътуват натам.

Огнищата са през 200-300 метра. Запалени са стърнища, горят и сухи треви, и дървета. 
Духа силен вятър. Пътнически влак, който е пътувал към Карлово, е бил спрян за около 20 минути, докато огнеборците се справят с огъня около релсите. Преди минути от пожарната съобщиха за БЛИЦ, че влакът е продължил по направлението си. 

Друг пожар вилнее в „Кишиш махала“, която се намира между държавния рибарник и Баня. Там има 15 къщи, които не са обитаеми постоянно, а се ползват за вили. Не се знае дали огънят няма да ги погълне. За мястото на този инцидент също пътуват огнеборци. 

БЛИЦ припомня, че вчера пожар изпепели 500 декара ниви край Карлово, както и 100 декара смесена гора. Само преди седмици пък горя Балкана над Карлово, стихията изправи на нокти пожарникари, лесничеи военни и дорбоволци. Всички се включиха в гасенето, дежуриха денонощно, докато адът беше овладян. Огънят заплашваше да слезе до крайните къщи в Карлово. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ