Повече от 30 огнеборци се включиха в овладяването на големия пожар близо до хипермаркет в квартал "Владислав Варненчик" във Варна. Огънят е обхванал около 40 декара.

Пожарът, който избухна малко преди 12 часа днес, вече е потушен. Изгорели са две метални бараки, частично засегнати са 3 автомобила и автобус. 

В гасенето активно са е включили с подръчни средства и около 15 граждани. Двама от гражданите, включили се в гасенето, са се оплакали от обгазяване, прегледани са и им е оказана медицинска помощ на място от екипите на "Спешна помощ", не се е наложило настаняване в болница.

Към момента на мястото на пожара все още дежурят 2 ППА с екипите им. Собственикът на близката автоморга Любомир Петров каза, че заедно с колегата му са помагали в гасенето, а огънят е дошъл от терен до близкия хипермаркет."Аз всъщност им обясних къде да отидат да локализират пожара.От магазина е подаден сигналът. Елате да видите, изгоря цялата гора и тръгна насам.Долу има три-четири автосалона, изгорели при нас. Масло няма. Всички масла са източени. То се вижда откъде тръгва пожарът.Пожарът тръгва зад това хале отстрани на магазина, първо там помагахме, гасихме, два рейса имаше на пътна помощ, изкарахме ги.Имаше две-три коли изгорели, вляво надолу беше почнало и към нас, по тревата", коментираха очевидци пред БНР. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ