Само за три дни в хода на предприето разследване видински криминалисти разкриха и задържаха извършител на палеж във фирмен склад в областния град. Сигналът за горящия обект е получен рано сутринта на 9 октомври.

При огледа след потушанването на огъня е констатирано унищожаване на имущество на значителна стойност - 16 палета със захарни изделия и опаковки с кафе, съобщава "Булнюз".

В резултат на проведено разследване и прегледи от записи на камери за видеонаблюдение е установено, че складовото помещение е запелено умишлено. Извършителят на деянието е разкрит – 24-годишен видинчанин с инициали В.Ц., който е работник на фирмата. Мъжът признал съпричастността си към деянието и описал подробно механизма на извършване на престъплението.

Младежът е задържан в полицейския арест. Материалите по случая са изпратени по компетентност в Окръжна прокуратура – Видин и докладвани на прокурор. На 13 октомври В.Ц. е привлечен към наказателна отговорност, постановена му е мярка за неотклонение гаранция в размер на 500 лева. Работата на разследващите по случая продължава.