Огън в боровата гора над Карлово над местността "Сучурум" върлува от днес следобед. Малкото огнище, което се е разраснало, вече е обхванало 15 декара. 

Проблемът е огромен, защото местността е много трудно достъпна и до там не могат да стигнат пожарни коли. 

Пред БЛИЦ шефът на горското в Карлово инж. Златю Кличев съобщи, че пожарът е низов, че има съмнение за пореден път, че там се пали умишлено и че е създадена композиция с бидони с вода, които се подават от ръка на ръка. 

Огънят е заграден, но това не означава, че през нощта няма да се разнесе още повече. 

В Балкана духа силен вятър. На място са над 50 души от пожарната, от горското, от Национален парк "Централен Балкан", доброволци. 

През нощта ще останат хора, които да дежурят. Инж. Кличев каза още пред медията ни, че миналата седмица на същото място отново е имало пожар, но той е бил малък, забелязан навреме и бързо потушен. 

Миналата година дни наред стотици доброволци, огнеборци и лесничей се бориха отново с огнен ад на същото място. Междувременно от пожарната служба в Пловдив съобщиха за БЛИЦ, че големият пожар в с. Искра вече е заграден от две страни и се надяват скоро да се справят с проблема. 

Изключително много пожари по невнимание или умишлени вдигнаха накрак тези седмици огнеборците и въпреки призивите на пожарната да се внимава, безхаберието в Пловдивско продължава.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!