Днес около 01.05 ч. в Първо РПУ Бургас е получено съобщение за горящ лек автомобил «Мерцедес А 160», с бургаска регистрация, паркиран на бул. «Стефан Стамболов» №40 в Бургас, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Бургас.
 Колата е ползвана от 20- годишен бургазлия,. Пожарът е потушен от трима огнеборци с един противопожарен автомобил. От инцидента автомобилът е с обгорени предна и задна част, както и със счупено предно и задно стъкло. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в роцесс на установяване от служители на Първо РПУ Бургас. 
Вчера  около 13.00 ч. в РПУ Созопол е получено съобщение за възникнал пожар във военно поделение в с. Черноморец. Констатирано е, че огънят е възникнал при извършване на строително-монтажна работа при поставянето на метално жере от фирма «Телефонни роцесс ации» - Пловдив. Искрите от рязането с ъглошлайф подпали сухи треви и храсти, огъня се е прехвърлил в съседния район. В следствие на пожара е изгорял метален фургон, в който се намирали рибарски принадлежности мрежи и пластмасова двуместна лодка, собственост на 71 годишен мъж от Бургас. В потушаването на пожара  участвали два противопожарни автомобила на Бургаската пожарна с шестима огнеборци, една пожарна кола на Военна база – Атия и водоноска на Община Созопол. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процесс на установяване от служители на РПУ Созопол.  /БЛИЦ