Главният редактор на електронното издание "Фрог нюз" Огнян Стефанов е бил пребит снощи. Четири неизвестни лица са нападнали журналиста пред столичен ресторант, съобщиха от МВР.
Инцидентът стана около 22.50 часа снощи на бул.”Петко Каравелов” 38 в столицата, пред ресторант “Кипарисите”. 54-годишният Огнян Стефанов е открит безпомощно състояние. Сигналът в полицията е подаден от съпругата му, която го придружавала. Тя разказва, че на излизане от ресторанта по пътя към автомобила им, той бил нападнат от четири неизвестни лица, облечени с тъмни дрехи и шапки.
Пострадалият Стефанов е настанен във ВМА с опасност за живота - шок политравма, разкъсано- контузни рани на главата, счупени крайници, неконтактен.  Случаят се разследва от Четвърто РУ на МВР. 

Стефанов е с два счупени крака и една ръка, с множество трамви по гръбнака, вследствие на побоя. В момента е в хеморагичен шок. Настанен е в Клиниката по анестезиология и реанимация с опасност за живота. Направени са му множество изследвания, казаха за БЛИЦ от ВМА.
Агенция БЛИЦ припомня, че името на Огнян Стефанов беше свързано с анонимния сайт www.opasnite.net63.net., който беше разследван от ДАНС и е недостъпен от 5 септември т.г. На интернет страницата се пускаха анонимни публикации, посветени на бизнесмена Алексей Петров, който бе осветен от бившия министър на вътрешните Румен Петков като секретен служител на спецслужбите. Присъстваха и публикации за президента Георги Първанов. Първоначално оръжейният търговец Младен Мутафчийски и главният редактор на “Фрог нюз” Огнян Стефанов се извиниха за публикуваните анонимни статии в "Опасните", като дори съобщиха, че биха могли да платят и обезщетения на засегнатите. Те освен че се разкриха, признаха и че на сайта "Опасните" е имало невярна информация. След това обаче те излязоха с контрапубликация, където изобщо отрекоха връзка със сайта "Опасните".
"Не смея да гадая кой би могъл да е поръчител на това зверско посегателство. Много е страшно да се правят предположения, този факт е повече от потресаващ", каза за БЛИЦ редакторът в електронното издание “Фрог нюз” Ани Кочева. "Вчера Огнян написа една статия за изчезването на Гео Милев. Все се връщам към тези неща, които са се случвали през 1925 г., уж времето се е променило, а се оказва, че същите полицейски методи и потъпкване на свободата на словото продължават да действат със страшна сила", коментира тя. "Огнян не е замесен по никакъв начин със сайта “Опасните”. Склонна съм да гледам на замесването на името му около него като на машинация, която се организира неизвестно от кого и защо", посочи още Кочева. "Огнян не е споделял да е получавал заплахи, но не бих го изключила. Винаги е бил мъжко момче и не би седнал да хленчи за такива неща", допълни тя. /БЛИЦ