Фатален инцидент с дете между Китен и Лозенец. Скала се откъсна от брега и го уби на място момиченце на 9 години пред очите на родителите му. Трагедията е станала на див плаж край устието на река Караагач около 13:00 ч. днес.

Мястото е трудно достъпно и до него се стига по вода или по стръмна пътека. Плажът там е неохраняем, няма спасители. Може да се стигне по море или по стръмна пътека, по която вероятно се е спуснало семейството от София.

Смразяващо: 9 г. момиченце загинало пред майка си на плажа в къмпинг „Гардения” , част от скалата се отчупила и...

Почиващи наблизо чуват писъци и се втурват да помагат. Повикан е екип на Спешна помощ, но въпреки усилията детето е починало.  „Защо са решили там да се скрият, плаж има голям тук – и на „Юг“, и на „Корал“, под скалите, те просто са надвиснали отгоре, чупи се едно парче или не се чупи, а се подхлъзва и му пада на главата на детето, просто беше ужасна работа“, коментира един от очевидците на инцидента Петър Петров.

Жестока трагедия с 9-г. момиченце на плажа до къмпинг „Якото място“

От полицията в Бургас допълват, че момиченцето е получило травми, които са несъвместими с живота. Една от версиите е, че заради проливните дъждове през последните дни са се активизирали свлачищни процеси по брега. 

Скалите не са обезопасени, те са ронливи. Загиналото дете е от София. То се е катерило по скала в близост до плажа, част от нея се отчупила и го затиснала.

По случая е образувано досъдебно производство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!