Труп на мъж в напреднала фаза на разложение откриха днес в района на бившата Трета поликлиника в Бургас, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Тялото е било открито съвсем случайно в сграда до Инфекциозната отделение. Порутената постройка, в която доскоро са се пазели архиви на лечебното заведение, преди месеци е горяла няколко пъти.
Патолозите са на мнение, че трупът е престоял около два месеца преди да бъде открит днес. Това потвърди и патоанатомът на бургаската болница д-р Галя Милева. Трупът е на мъж и е в напреднала фаза на разложение. Според д-р Милева става въпрос за клошар, чиято самоличност ще бъде установена до края на деня. Запознати със случая вече са го разпознали по дрехите. Извършено е и установяването на самоличността му – мъртвият се казва Георги Иванов, на 44 години, а местните потвърдиха, че е бил клошар и често е обикалял в този район.

Панталоните на мъжа са изгорели, но по тялото няма следи от насилие. През последните месеци в района е имало два пожара, като последният е бил в средата на месец май. По трупа няма изгаряния, така че вероятно той вече е бил мъртъв по време на пожарите. Тялото е закарано в моргата на болницата, където му е направена аутопсия. Според д-р Милева, органите му са изключително разложени. Престоял е два месеца. По непотвърдени данни клошарят най-вероятно се е задушил по време на един от пожарите, които на няколко пъти избухваха в сградата през това лято. /БЛИЦ