Автобус, пътуващ по линията Габрово-Велико Търново се запали тази сутрин в района на село Лесичарка. Зам.-управителят на Общински пътнически транспорт-Габрово Детелин Цветков съобщи, че при инцидента няма пострадали, а на пътниците е осигурен транспорт до старата столица.
Автобусът е пътувал по редовна линия Габрово-Велико Търново в 07:30 часа тази сутрин. След разклона за село Лесичарка шофьорът е забелязал пушек, спрял е, пътниците са слезли и са се отдалечили. Подаден е сигнал на 112. Своевременно, в рамките на 10-15 минути, е изпратен бус, който да превози пътниците до Велико Търново, информира Дарик. 

По думите на Детелин Цветков, пожарната е пристигнала бързо и е ликвидирала произшествието. Късо съединение е причината за пожара в пътното-превозно средство. 

"В 08:50 часа цялото място беше обезопасено - измито и опесъчено, а автобусът е върнат в базата", каза Цветков. Зам.-управителят декларира, че машината е преминала през необходимия технически преглед, което се прави, по думите му, всеки ден. Автобусът е произведен през 1995 година и за възрастта си е в добро състояние. 

"Извинявам се за неудобството на пътниците, правим всичко възможно, гледаме да реагираме своевременно. Да си пожелаем да няма повече такива инциденти", каза още Цветков.