Родителите на 18-годишното момче, което загина нелепо в аквапарка в Приморско, разказаха пред Нова телевизия как са разбрали за случилото се. Момчето е от старозагорското село Кирилово.
 

Както БЛИЦ съобщи, инцидентът е станал на екстремната водна пързалка „Цунами“. Сблъскали са се две момчета като второто се е пуснало по съоръжението докато първото било още там.
 


„Знам, че са се сблъскали глава с глава“, каза разстроената майка.
 
По думите на бащата, второто момче, което е без сериозни  наранявания, казал, че сам се е пуснал по пързалката без да изчака.
 


Първо казали на родителите, че детето им е паднало от 2 метра. После разбрали, че това не е така, а един от спасителите веднага го е грабнал и потърсил медицинска помощ. „Може спасителят да го увредил“, смята майката.
 


„Децата бяха с приятели на почивка. 18-годишни са. Никой не ни се обади. Държахме връзка с приятелите. Дори от болницата не ни се обадиха. Телефонът, който е на сайта, не ни отговориха“, добави тя.
 
В съобщение на полицията беше посочено, че аквапаркът е затворен. Оказва се, обаче, че снощи след 20 ч. не е бил затворен, не е имало и полицейски лепенки.
 


Около 20.30 ч. там дори започнали да влизат хора, защото там се оказало, че има и лятно кино.