Днес в Троян местни рокери заявиха, че ще наложат забрана върху заснемането от журналисти на траурното шествие и погребението на четиримата си събратя, които се удавиха край Царево, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Ловеч.
Около 2 000 "братя на вятъра" от двете страни на Балкана се очаква да пристигнат в планинския град в сряда, когато ще е погребението на Пламен Ангелов - Стършела /37 г./, брат му Минко Генчев /21 г/, Данаил Стоянов /24 г./ и 17-годишната Цветомира. Четиримата младежи се удавиха в Черно море край Царево. Днес Община Троян обяви сряда за ден на официален траур заради трагедията.
Квартетът троянски рокери ще бъдат погребани един до друг в градския гробищен парк. Преди това телата им ще бъдат изложени за поклонение във фоайето на читалище "Наука" от 9 до 12 ч. РПУ-Троян, Национално рокерско движение и близки на загиналите уточниха на спецсреща маршрута на траурното шествие. Троянски тв журналисти и техни колеги от национала телевизия получили предупреждение да не се мяркат с камери по време на процесията. /БЛИЦ