Деветгодишно момченце бе зверски нахапано от домашен ротвайлер във Велико Търново. Наръфана е и майката на детето. Те са настанени в болницата в града, без опасност за живота, но в шок от случилото се. Откъснати са тъкани от лявата мишница на детето.
Малкият Петър Йорданов се е разхождал по екопътеката в квартал „Картала" с майка си, когато бил нападнат от  ротвайлера, който се разхождал свободно. Кучето съборило детето и го нахапало по ръцете. При опита да защити сина си, била нахапана и майката Даниела, по лявата ръка. Тя е в шок от нападението. Лявата ръка на детето също е нахапана жестоко, на мишницата липсват и тъкани. Лечението на момчето ще продължи най-малко месец и половина. На лявата му ръка може да се наложат пластични операции. Дясната ръка е по-леко засегната. Детето също е в психичен стрес.
На собственика на кучето е съставен акт за неспазване на изискванията за извеждане на куче на разходка. По предварителна информация той е бивш банкер от Велико Търново, който е успял да го откъсне от майката и детето. Вероятно родителите на пострадалото дете ще го съдят. /БЛИЦ