49-годишен мъж загина при катастрофа на пътя Бургас – София, станала снощи около 22.50 ч. на около 4 км. западно от Карнобат. Това съобщиха от полицията в Бургас.
Сблъскали са се лек автомобил "Ауди", с бургаска регистрация, управляван от 34 год. Н.С. от Бургас, лек автомобил "Таврия", с бургаска регистрация, управляван от 49-годишния П.Т. от Бургас, товарен автомобил "Рено Мастер", с благоевградска регистрация, управляван от К.А. на 51 г. от Благоевград  и лека кола "Форд Орион", с ямболска регистрация, управляван от Р.С. на 31 г. от Ямбол. В бургаската болница е починал водачът на "Таврия" та П. Т. Ранена е съпругата му – С.Т., 49-годишна от Бургас, пътуваща на предната дясна седалка. Тя е с контузия на гръдния кош и корема, с опасност за живота, и е настанена за лечение в бургаската болница. Пострадал е и водачът на "Ауди-то - Н.С., който е в кома, с опасност за живота. Настанен е за лечение в МБАЛ – Бургас.

Причините за катастрофата са движение с несъобразена скорост и неспазване на дистанция от страна на водача на "Ауди"-то, който се блъска в движещия се пред него товарен автомобил "Рено", в следствие на което се завърта и навлиза в платното за насрещно движение и се удря с "Таврия"-та. При удара и последвалото завъртане, движещият се от Карнобат за Сливен "Форд Орион" удря в задната лява част на "Ауди"-то. /БЛИЦ