За живота на една от най-тежко пострадалите пътнички при вчерашната катастрофа край Айтос се борят лекарите в бургаската болница. При инцидента черепа на 17-годишното момиче бе счупен. Заради мозъчния кръвоизлив, който девойката получи, й е направена сложна операция, съобщиха от бургаската болница.
40-годишната жена, която вчера също бе настанена в реанимация, вече е стабилизирана. Тя бе приета в здравното заведение с натрошен гръден кош и нарушена дихателна дейност, както и три фрактури на таза.
При вчерашното тежко пътнотранспортно произшествие край разклона за село Съдиево, на шосето Бургас - Айтос, най-тежко пострадаха момичето и 40-годишната жена. Инцидентът стана малко след 15 часа. Автобусът на фирма "М-бус", управляван от 33-годишния Христо Димитров от Бургас, превозвал пътници до Айтос. Шофьорът навлязъл в лентата за насрещно движение и рейсът се блъснал странично в движеща се по посока Бургас цистерна с пропан-бутан. След това се отклонил вдясно от пътното платно и се ударил в крайпътно дърво. Водачът на цистерната - 50-годишният Иван Иванов от Бургас, е един от пострадалите.

Освен двете тежко ранени жени, при произшествието са пострадали и семейство. Те са настанени в нервохирургията с фрактура на черепа, а един мъж се намира в хирургията. Други четирима са настанени в Шокова зала. От по-леко пострадалите, един човек се е подписал, че не иска да остане на болнично лечение.
Няма разлив от цистерната, увери директорът на Гражданска защита–Бургас Йордан Лозев. Заради катастрофата бяха въведени ограничения в движението. Спряно бе преминаването между Съдиево и село Миролюбово и трафикът беше отклоняван през село Ветрен и бургаския участък на магистрала "Тракия". Към 16,30 ч. обаче движението беше възстановено.
Управителят на фирма "М-бус" Румен Христов заяви, че е притеснен от случилото се и е започнало вътрешно разследване. Автобусите на фирмата обслужват линията Бургас - Айтос. Дневно имат по 28 курса, които се извършват от 4 автобуса и 8 водачи. "Категорично мога да кажа, че сме спазили всички изисквания за почивка на шофьорите и няма превишаване на работното време. Автобусите ни преминават и през строг технически контрол и не допускам катастрофата да е станала заради техническа неизправност. За жалост, това, което разбирам, по предварителни данни, е, че инцидентът е вследствие на шофьорска грешка. Шофьорът ни обаче е в болницата, той е в шок и на този етап не можем да разговаряме с него. Всички документи са иззети от следствените органи и от ДАИ", каза Христов. Според него в този час по маршрута Бургас-Айтос не е имало много пътници, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Бургас. /БЛИЦ