В Мароко жена спаси живота на момиче от горящ апартамент и сама избегна сериозни изгаряния, спускайки се по чаршафи и завеси. Очевидци заснеха героинята на видео.
Инцидентът е станал рано сутринта в събота, 2 ноември, в Кенитра. Силен пожар е избухнал на третия етаж на многоетажна сграда. Повечето жители успяха да напуснат сградата, но пламъкът и димът отрязали пътя за бягство на едно момиче. Жена, намираща се в коридора, се втурнала на помощ, съобщава alyaoum24.com.
Нямало време да се чакат пожарникарите и затова вързали чаршафите и завесите заедно във вид на въже, след което жената застанала на климатика, закрепен отвън и помогнала на детето да слезе долу. Дължината на въжето не било достатъчно и момичето било хванато от мъжете, събрани отдолу. Очевидците аплодираха постъпката на жена.

Самата тя направила същото след това и се приземила в ръцете на зрителите, без да получи сериозни наранявания.
Представители на противопожарната служба са разкритикували действията на смелата местна жителка, отбелязвайки, че би било по-разумно да изчакат помощ до прозореца или на същия климатик, от който тя ръководила операцията.

Превод и редакция: БЛИЦ